
Menu
Try our delicious dishes

Seasonal Menu
Salad with roasted golden betroot, marinated pumpkin, kale, feta cheese and crispy bacon. Fnished with pomegranate emulsion and toasted pumpkin seeds.
Aromatic wild mushrooms in velvety cream suce with fresh dill, served with crispy Parmesan chips and croutons
Velvety porcini cream soup with a truffle hint, served with roasted potato and crispy chorizo chips
Delicate strozzapreti pasta served with braised beef, young porcini mushrooms and sun-dried tomatoes, finished with a hint of fresh tarragon
Juicy pork loin steak served on aromatic mushroom risotto with kale, garnished with roasted beetroot salsa and delicate green pea puree
Bone-in lamb served with classic demi-glace, accompanied by pumpkin-thyme puree, leafy broccoli and roasted cherry tomatoes
Creamy pumpkin parfait on red currant and rowan berry mousse, dusted with dark chocolate and served with edible moss

Appetizers & salads
Beef tenderloin carpaccio with parmesan petals, spicy arugula leaves and Tuscan olive oil, decorated with apple capers
Freshly minced beef fillet seasoned with ground black pepper and extra virgin olive oil, served with chopped red onion, pickles and yolk
Romaine lettuce with vegetables, crispy bacon, tuna and grilled chicken, seasoned with anchovies sauce
Mix of salad and vegetables seasoned with olive oil and balsamic vinegar served with fried chicken liver on gyros style
Sliced tomatoes and mozzarella, seasoned with fresh basil, served with Parma ham chip, pine nuts and basil pesto
Burrata on arugula and fried cherry tomatoes, served with roasted avocado, balsamic vinegar and olive oil
Herring fillet tartare and herring medallions with fresh lime juice, shallots, concasse tomatoes seasoned with dill, served with Mexican salsa
Roasted betroot carpaccio served with goat cheese, fig and walnut. Finished wyth honey yogurt sauce
Salmon tartar with avocado and sous-vide salmon, seved with fresh cucumber, fresh mango with pepper salsa and sampire
Tiger prawns in velvety batter served on fresh cucumber, honeydew melon, julienne watermelon with two types of balsamic cream
Mixed salad, bruschetta with chicken liver served with red onion chutney, balsamic sauce and raspberry mousse

Soups
Aromatyczny krem z dyni podany z serkiem mascarpone i solą morską, udekorowany suszonymi podgrzybkami i kremem balsamicznym
Toskańska zupa ze świeżych pomidorów doprawiona serkiem mascarpone i aromatem bazylii
Aromatyczny rosół drobiowy z makaronem, kawałkami kurczaka i kolorowymi warzywami. Na życzenie podany z żółtkiem
Purpurowy barszcz z aromatem antonówek serwowany z ciepłym pasztecikiem lub kołdunami
Delikatna zupa cebulowa oprószona wiórkami parmezanu doprawiona świeżym tymiankiem i winem Chablis, podana z chrupiącymi grzankami z pesto bazyliowym oraz serem Dor blue

Pasta
Makaron penne w kremowym sosie z czterema rodzajami sera doprawiony suszonymi pomidorami i aromatem ogrodowych ziół
Makaron tagliatelle z pesto alla genovese, szpinakiem, parmezanem, świeżą bazylią podany z kawałkami grillowanego kurczaka, musem z zielonego groszku oraz kroplą kremu balsamicznego

Sorbet
Gałka orzeźwiającego sorbetu o smaku mango lub maliny podana na słodkim arbuzie w kieliszku martini, doskonale oczyści kubki smakowe i przygotuje podniebienie do dania głównego

Main courses
Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i zapieczony pod płaszczykiem płatków mozzarelli, podany na lekkim sosie grzybowym z maślanymi ziemniakami
Golonka wieprzowa ułożona na purée ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu, podana z pierogami z kapustą i grzybami okraszonymi cebulą. Całość wykończona sosem pieprzowym.
Opiekane medaliony z polędwiczek wieprzowych z sosem Chardonnaise podane na grillowanej cukinii z ziemniakami gratin i maślanymi warzywami
Soczyste plastry marynowanej polędwiczki wieprzowej z sosem z zielonego pieprzu ułożone na confit z czerwonej kapusty, podane z purée ziemniaczanym i karmelizowaną gruszką
Smażone w jajku i parmezanie eskalopki cielęce podane z pomidorowym makaronem i kolorowymi warzywami
Pierś z kaczki sous vide podana w sosie Jack Daniels z żurawiną, w kompozycji zapiekanych piramidek ziemniaków z dodatkiem trufli i tymianku
Grillowany stek z polędwicy wołowej podany z sosem na bazie wina Barolo z młodymi grillowanymi ziemniakami lib frytkami, szpinakiem i warzywami. Na indywidualne życzenie zapieczony z kozim serem Bûche de chèvre
Filet z łososia ułożony na dzikim ryżu serwowany ze słodkimi owocami gruszki i jabłka w aromacie papryczki pepperoni i orzeszków pinii
Pieczony halibut podany na soczystym szpinaku z serem Dor blue, smażonym na maśle topinamburem oraz mozarellą zapieczoną w papryce. Całość wykończona kremem balsamicznym.
Stek z tuńczyka panierowany w ziarnie białego sezamu, podany z purée ziemniaczanym z dodatkiem wasabi, warzywami i sosem sojowym
Lekko duszony sandacz w kremowym sosie serowym podany z maślanymi ziemniakami i sezonowymi warzywami
Smażone w maśle czosnkowym krewetki tygrysie podane z ryżem, szpinakiem i gotowanymi warzywami

Additionally
Kompozycja sałat i świeżych warzyw, doprawiona ziołowym dressingiem
(proponujemy jako formę malej porcji sałatki lub jako dodatek uzupełniający do dania głównego lub makaronu)
Frytki podawane z ketchupem, sosem majonezowym i dipem bekonowo - pomidorowym
Asortyment serów podany z suszonymi owocami, winogronem i ciepłymi bułkami

Desserts
Karmelizowany deser doprawiony kroplą koniaku Martell w trzech odsłonach: z leśnymi jagodami, ogrodowymi truskawkami i tartą czekoladą
Sałatka ze świeżych owoców podana z gałką lodów ananasowo - żurawinowych, listkiem mięty i sosem truskawkowym
Lekki deser z włoskiego serka mascarpone, doprawiony kawowym likierem Kahlua
Słodka beza z musem z białej czekolady i sera mascarpone podana z leśnymi owocami
Lody truskawkowe, waniliowe i ananasowo - żurawinowe podane ze świeżymi owocami, odrobiną bitej śmietany i pistacjami. Całość doprawiona sosem malinowym i syropem z owoców granatu
Lody waniliowe podane w koszyczku brandy snaps zatopione w gorących malinach
Muffina z czekoladowym fondue podana z gałką lodów śmietankowych w cieście filo
(deser jest pieczony przez 15 minut)
Delikatne, kruche ciasto z jabłkami i cynamonem podane z gałką lodów waniliowych
(deser jest pieczony przez 15 minut)
Pudding z nasion chia na mleku kokosowym, podany z purée z mango i sezonowymi owocami
Gałka lodów ananasowo - żurawinowych podana na słodkim arbuzie w kieliszku martini

Menu dla dzieci
Contact us
Hotel Breakfasts
We serve breakfast for our guests in our patio from 6:30 AM to 10:30 AM.