Skip to main content
Hotel Tumski - Homepage
recepcja@hoteltumski.pl +48 24 2629060
  • facebook
  • instagram
  • tripadvisor
  • PL
Hotel Tumski - Homepage
Hotel Tumski - Homepage
  • Homepage
  • Hotel
    • About the Hotel
    • About Płock
    • Location
    • Gallery
  • Rooms
    • Rooms
    • Price list
  • Offers & Promotions
  • Restaurant
    • About the restaurant
    • Menu
    • Patio
  • Wesela
  • Parties
  • Business
    • Oferta konferencyjna
    • Conference rooms
  • Surroundings
  • Contact
  • EN
  • PL
  • facebook
  • instagram
  • tripadvisor
image

Menu

Book directly!
Special offers

Try our delicious dishes

Category
Seasonal Menu

Seasonal Menu

Szparagowe duo

Białe i zielone szparagi podane z jajem poche, sosem holenderskim, czarnym czosnkiem i chipsami z boczku

38 zł
Sałatka ze szparagami

Mix sałat z szpragami, karmelizowanym kozim serem, jajkiem, pomidorami koktajlowymi i sezonowymi owocami. Całość wykończona sosem jogurtowo - szczypiorkowym.

39 zł
Chłodnik

Chłodnik z naturalnego jogurtu i listków botwinki z ogórkiem, koperkiem i szczypiorkiem, serwowany z jajkiem oraz grillowanym kuczakiem

25 zł
Krem szparagowy

Krem z zielonych szparagów podany z pierożkami gyoza z krewetką oraz pikantną nduja

28 zł
Stek ze schabu

Stek ze schabu z kością podany z jajkiem sadzonym, młodą kapustą i puree ziemniaczanym

58 zł
Stek z antrykotu

Stek z antrykotu na szparagch w szynce parmeńskiej z parmezanem, podany z marchwiowym puree i młodymi warzywami

119 zł
Kataifi elegance

Cytrynowy sernik mascarpone z gorzką czekoladą, pistacjami i chrupiącym ciastem kataifi

36 zł
Appetizers & salads

Appetizers & salads

Carpaccio wołowe

Carpaccio z polędwicy wołowej doprawione płatkami parmezanu, listkami pikantnej rukoli i toskańską oliwą, udekorowane kaparem jabłkowym

37 zł
Tatar wołowy

Tatar ze świeżo mielonego fileta wołowego doprawiony czarnym pieprzem i modeńską oliwą, podany z siekaną czerwoną cebulą, marynatami i żółtkiem

49 zł
Sałatka Cesar

Rzymska sałata z warzywami, chrupiącym bekonem, tuńczykiem i grillowanym kurczakiem, doprawiona sosem z sardeli

42 zł
Sałatka grecka

Mix sałat i warzyw doprawiony oliwą i octem balsamicznym, podany ze smażonymi wątróbkami kurczaka w stylu gyros

34 zł
Caprese

Pomidory przekładane mozarellą, doprawione świeżą bazylią, podane z chipsem szynki parmeńskiej, orzeszkami pinii i pesto bazyliowym

29 zł
Burrata

Burrata na rukoli i smażonych pomidorach cherry podana z pieczonym avocado, octem balsamicznym i oliwą

38 zł
Śledź na dwa sposoby

Śledź podany w formie tatara i medalionu z dodatkiem świeżego soku z limonki, szalotek i pomidorów concasse, doprawione ogrodowym koprem, podane z salsą meksykańską

33 zł
Carpaccio z buraka

Carpaccio z pieczonego buraka serwowane z kozim serem, figą, orzechami włoskimi oraz sosem miodowo - jogurtowym

34 zł
Łosoś na dwa sposoby

Łosoś z awokado w formie tatara oraz opalany łosoś sous–vide, podane ze świeżym ogórkiem, salsą z mango i papryki oraz solirodem

48 zł
Krewetki w cieście piwnym

Tygrysie krewetki w aksamitnym cieście podane na świeżym ogórku, miodowym melonie, arbuzie julienne z dwoma rodzajami kremu balsamicznego

49 zł
Bruschetta z wątróbką

Mix sałat, bruschetta z wątróbką drobiową podana z konfiturą z czaerwonej cebuli, sosem balsamicznym i musem malinowym

29 zł
Soups

Soups

Krem z dyni

Aromatyczny krem z dyni podany z serkiem mascarpone i solą morską, udekorowany suszonymi podgrzybkami i kremem balsamicznym

23 zł
Krem z pomidorów

Toskańska zupa ze świeżych pomidorów doprawiona serkiem mascarpone i aromatem bazylii

23 zł
Rosół

Aromatyczny rosół drobiowy z makaronem, kawałkami kurczaka i kolorowymi warzywami. Na życzenie podany z żółtkiem

23 zł
Czerwony barszcz

Purpurowy barszcz z aromatem antonówek serwowany z ciepłym pasztecikiem lub kołdunami

23 zł
Zupa cebulowa

Delikatna zupa cebulowa oprószona wiórkami parmezanu doprawiona świeżym tymiankiem i winem Chablis, podana z chrupiącymi grzankami z pesto bazyliowym oraz serem Dor blue

23 zł
Pasta

Pasta

Penne quattro formaggi

Makaron penne w kremowym sosie z czterema rodzajami sera doprawiony suszonymi pomidorami i aromatem ogrodowych ziół

38 zł
Bazyliowe tagliatelle

Makaron tagliatelle z pesto alla genovese, szpinakiem, parmezanem, świeżą bazylią podany z kawałkami grillowanego kurczaka, musem z zielonego groszku oraz kroplą kremu balsamicznego

39 zł
Sorbet

Sorbet

Sorbet malinowy lub z mango

Gałka orzeźwiającego sorbetu o smaku mango lub maliny podana na słodkim arbuzie w kieliszku martini, doskonale oczyści kubki smakowe i przygotuje podniebienie do dania głównego

15 zł
Main courses

Main courses

Kurczak Pizzayola

Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i zapieczony pod płaszczykiem płatków mozzarelli, podany na lekkim sosie grzybowym z maślanymi ziemniakami

49 zł
Golonka

Golonka wieprzowa ułożona na purée ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu, podana z pierogami z kapustą i grzybami okraszonymi cebulą. Całość wykończona sosem pieprzowym.

57 zł
Medaliony Chardonnaise

Opiekane medaliony z polędwiczek wieprzowych z sosem Chardonnaise podane na grillowanej cukinii z ziemniakami gratin i maślanymi warzywami

57 zł
Polędwiczka „Confit”

Soczyste plastry marynowanej polędwiczki wieprzowej z sosem z zielonego pieprzu ułożone na confit z czerwonej kapusty, podane z purée ziemniaczanym i karmelizowaną gruszką

59 zł
Eskalopki cielęce

Smażone w jajku i parmezanie eskalopki cielęce podane z pomidorowym makaronem i kolorowymi warzywami

69 zł
Kaczka Barbarie

Pierś z kaczki sous vide podana w sosie Jack Daniels z żurawiną, w kompozycji zapiekanych piramidek ziemniaków z dodatkiem trufli i tymianku

75 zł
Stek z polędwicy wołowej

Grillowany stek z polędwicy wołowej podany z sosem na bazie wina Barolo z młodymi grillowanymi ziemniakami lib frytkami, szpinakiem i warzywami. Na indywidualne życzenie zapieczony z kozim serem Bûche de chèvre

119 zł
Łosoś

Filet z łososia ułożony na dzikim ryżu serwowany ze słodkimi owocami gruszki i jabłka w aromacie papryczki pepperoni i orzeszków pinii

79 zł
Halibut

Pieczony halibut podany na soczystym szpinaku z serem Dor blue, smażonym na maśle topinamburem oraz mozarellą zapieczoną w papryce. Całość wykończona kremem balsamicznym.

79 zł
Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka panierowany w ziarnie białego sezamu, podany z purée ziemniaczanym z dodatkiem wasabi, warzywami i sosem sojowym

82 zł
Sandacz

Lekko duszony sandacz w kremowym sosie serowym podany z maślanymi ziemniakami i sezonowymi warzywami

79 zł
Krewetki tygrysie

Smażone w maśle czosnkowym krewetki tygrysie podane z ryżem, szpinakiem i gotowanymi warzywami

79 zł
Additionally

Additionally

Mała sałatka

Kompozycja sałat i świeżych warzyw, doprawiona ziołowym dressingiem

(proponujemy jako formę malej porcji sałatki lub jako dodatek uzupełniający do dania głównego lub makaronu)

19 zł
Frytki

Frytki podawane z ketchupem, sosem majonezowym i dipem bekonowo - pomidorowym

19 zł
Deska serów

Asortyment serów podany z suszonymi owocami, winogronem i ciepłymi bułkami

56 zł
Desserts

Desserts

Crème Brûlée

Karmelizowany deser doprawiony kroplą koniaku Martell w trzech odsłonach: z leśnymi jagodami, ogrodowymi truskawkami i tartą czekoladą

27 zł
Sałatka owocowa

Sałatka ze świeżych owoców podana z gałką lodów ananasowo - żurawinowych, listkiem mięty i sosem truskawkowym

27 zł
Tiramisu

Lekki deser z włoskiego serka mascarpone, doprawiony kawowym likierem Kahlua

35 zł
Beza

Słodka beza z musem z białej czekolady i sera mascarpone podana z leśnymi owocami

35 zł
Puchar lodów „Owocowa fantazja”

Lody truskawkowe, waniliowe i ananasowo - żurawinowe podane ze świeżymi owocami, odrobiną bitej śmietany i pistacjami. Całość doprawiona sosem malinowym i syropem z owoców granatu

33 zł
Lody z malinami

Lody waniliowe podane w koszyczku brandy snaps zatopione w gorących malinach

33 zł
Czekoladowa muffina

Muffina z czekoladowym fondue podana z gałką lodów śmietankowych w cieście filo

(deser jest pieczony przez 15 minut)

39 zł
Tarta z jabłkami

Delikatne, kruche ciasto z jabłkami i cynamonem podane z gałką lodów waniliowych

(deser jest pieczony przez 15 minut)

35 zł
bezglutenowy | bez laktozy | wegański
Pudding z chia

Pudding z nasion chia na mleku kokosowym, podany z purée z mango i sezonowymi owocami

29 zł
Lody ananasowo – żurawinowe

Gałka lodów ananasowo - żurawinowych podana na słodkim arbuzie w kieliszku martini

15 zł
Children menu

Children menu

Zupa pomidorowa lub rosół z makaronem
19 zł
Stripsy z kurczaka w złocistej panierce, podane z frytkami, ketchupem i surówką z marchewki
36 zł
Puchar lodów Frezja - wybrane dwa smaki lodów z owocami, bitą śmietaną, sosem owocowym i czekoladowym
25 zł

Contact us

Hotel Breakfasts

We serve breakfast for our guests in our patio from 6:30 AM to 10:30 AM.

Contact

+48242629060

Opening hours

Monday - Sunday 12:00 - 23:00
See also
  • Business

  • Restaurant

  • Weddings

  • Events

Hotel Tumski
Piekarska 9
09-400 Płock PL
+48242629060 recepcja@hoteltumski.pl
DIRECTIONS
Follow us
  • facebook
  • instagram
  • tripadvisor
Privacy policy
  • Contact
Powered by

In order to provide services at the highest level, the Website uses cookies saved in the browser's memory. Detailed information about the purpose of their use, including processing of user activity data and advertising personalization, as well as the possibility to change cookie settings, can be found in the Privacy Policy. By clicking ACCEPT ALL, you consent to the use of technologies such as cookies and to the processing by HORES Dzwonek, Mencfel i Pyrkowski, ul. Piekarska 9, 09-400, Płock, of your personal data collected on the Internet, such as IP addresses and cookie identifiers, for analytical and marketing purposes (including automated ad targeting, measuring their effectiveness, and processing user data for analytical purposes). You can change cookie settings and detailed consent preferences in .

Manage privacy settings

Cookies necessary for the operation of services available on the website, enabling browsing offers or making reservations, supporting security mechanisms, including user authentication and abuse detection. These files are required for the proper functioning of the website. They do not require your consent.

Cookies allowing the collection of information about the user's use of the website in order to optimize its functioning and adapt it to user expectations. By consenting to these cookies, you agree to the processing of data regarding your activity on the site for analytical purposes.

Cookies enabling the display of marketing content tailored to the user's preferences and directing marketing offers to them corresponding to their interests, including information about user activity, products, and services of the site administrator and third parties. Consent to these cookies means that your data may be used for advertising personalization and analysis of the effectiveness of our advertising campaigns.

Your preferences have not yet been saved