
Menu
Spróbuj naszych wyśmienitych dań

Menu sezonowe
Białe i zielone szparagi podane z jajem poche, sosem holenderskim, czarnym czosnkiem i chipsami z boczku
Mix sałat z szpragami, karmelizowanym kozim serem, jajkiem, pomidorami koktajlowymi i sezonowymi owocami. Całość wykończona sosem jogurtowo - szczypiorkowym.
Chłodnik z naturalnego jogurtu i listków botwinki z ogórkiem, koperkiem i szczypiorkiem, serwowany z jajkiem oraz grillowanym kuczakiem
Krem z zielonych szparagów podany z pierożkami gyoza z krewetką oraz pikantną nduja
Stek ze schabu z kością podany z jajkiem sadzonym, młodą kapustą i puree ziemniaczanym
Stek z antrykotu na szparagch w szynce parmeńskiej z parmezanem, podany z marchwiowym puree i młodymi warzywami
Cytrynowy sernik mascarpone z gorzką czekoladą, pistacjami i chrupiącym ciastem kataifi

Przekąski i sałatki
Carpaccio z polędwicy wołowej doprawione płatkami parmezanu, listkami pikantnej rukoli i toskańską oliwą, udekorowane kaparem jabłkowym
Tatar ze świeżo mielonego fileta wołowego doprawiony czarnym pieprzem i modeńską oliwą, podany z siekaną czerwoną cebulą, marynatami i żółtkiem
Rzymska sałata z warzywami, chrupiącym bekonem, tuńczykiem i grillowanym kurczakiem, doprawiona sosem z sardeli
Mix sałat i warzyw doprawiony oliwą i octem balsamicznym, podany ze smażonymi wątróbkami kurczaka w stylu gyros
Pomidory przekładane mozarellą, doprawione świeżą bazylią, podane z chipsem szynki parmeńskiej, orzeszkami pinii i pesto bazyliowym
Burrata na rukoli i smażonych pomidorach cherry podana z pieczonym avocado, octem balsamicznym i oliwą
Śledź podany w formie tatara i medalionu z dodatkiem świeżego soku z limonki, szalotek i pomidorów concasse, doprawione ogrodowym koprem, podane z salsą meksykańską
Carpaccio z pieczonego buraka serwowane z kozim serem, figą, orzechami włoskimi oraz sosem miodowo - jogurtowym
Łosoś z awokado w formie tatara oraz opalany łosoś sous–vide, podane ze świeżym ogórkiem, salsą z mango i papryki oraz solirodem
Tygrysie krewetki w aksamitnym cieście podane na świeżym ogórku, miodowym melonie, arbuzie julienne z dwoma rodzajami kremu balsamicznego
Mix sałat, bruschetta z wątróbką drobiową podana z konfiturą z czaerwonej cebuli, sosem balsamicznym i musem malinowym

Zupy
Aromatyczny krem z dyni podany z serkiem mascarpone i solą morską, udekorowany suszonymi podgrzybkami i kremem balsamicznym
Toskańska zupa ze świeżych pomidorów doprawiona serkiem mascarpone i aromatem bazylii
Aromatyczny rosół drobiowy z makaronem, kawałkami kurczaka i kolorowymi warzywami. Na życzenie podany z żółtkiem
Purpurowy barszcz z aromatem antonówek serwowany z ciepłym pasztecikiem lub kołdunami
Delikatna zupa cebulowa oprószona wiórkami parmezanu doprawiona świeżym tymiankiem i winem Chablis, podana z chrupiącymi grzankami z pesto bazyliowym oraz serem Dor blue

Makarony
Makaron penne w kremowym sosie z czterema rodzajami sera doprawiony suszonymi pomidorami i aromatem ogrodowych ziół
Makaron tagliatelle z pesto alla genovese, szpinakiem, parmezanem, świeżą bazylią podany z kawałkami grillowanego kurczaka, musem z zielonego groszku oraz kroplą kremu balsamicznego

Sorbet
Gałka orzeźwiającego sorbetu o smaku mango lub maliny podana na słodkim arbuzie w kieliszku martini, doskonale oczyści kubki smakowe i przygotuje podniebienie do dania głównego

Dania główne
Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i zapieczony pod płaszczykiem płatków mozzarelli, podany na lekkim sosie grzybowym z maślanymi ziemniakami
Golonka wieprzowa ułożona na purée ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu, podana z pierogami z kapustą i grzybami okraszonymi cebulą. Całość wykończona sosem pieprzowym.
Opiekane medaliony z polędwiczek wieprzowych z sosem Chardonnaise podane na grillowanej cukinii z ziemniakami gratin i maślanymi warzywami
Soczyste plastry marynowanej polędwiczki wieprzowej z sosem z zielonego pieprzu ułożone na confit z czerwonej kapusty, podane z purée ziemniaczanym i karmelizowaną gruszką
Smażone w jajku i parmezanie eskalopki cielęce podane z pomidorowym makaronem i kolorowymi warzywami
Pierś z kaczki sous vide podana w sosie Jack Daniels z żurawiną, w kompozycji zapiekanych piramidek ziemniaków z dodatkiem trufli i tymianku
Grillowany stek z polędwicy wołowej podany z sosem na bazie wina Barolo z młodymi grillowanymi ziemniakami lib frytkami, szpinakiem i warzywami. Na indywidualne życzenie zapieczony z kozim serem Bûche de chèvre
Filet z łososia ułożony na dzikim ryżu serwowany ze słodkimi owocami gruszki i jabłka w aromacie papryczki pepperoni i orzeszków pinii
Pieczony halibut podany na soczystym szpinaku z serem Dor blue, smażonym na maśle topinamburem oraz mozarellą zapieczoną w papryce. Całość wykończona kremem balsamicznym.
Stek z tuńczyka panierowany w ziarnie białego sezamu, podany z purée ziemniaczanym z dodatkiem wasabi, warzywami i sosem sojowym
Lekko duszony sandacz w kremowym sosie serowym podany z maślanymi ziemniakami i sezonowymi warzywami
Smażone w maśle czosnkowym krewetki tygrysie podane z ryżem, szpinakiem i gotowanymi warzywami

Dodatkowo
Kompozycja sałat i świeżych warzyw, doprawiona ziołowym dressingiem
(proponujemy jako formę malej porcji sałatki lub jako dodatek uzupełniający do dania głównego lub makaronu)
Frytki podawane z ketchupem, sosem majonezowym i dipem bekonowo - pomidorowym
Asortyment serów podany z suszonymi owocami, winogronem i ciepłymi bułkami

Desery
Karmelizowany deser doprawiony kroplą koniaku Martell w trzech odsłonach: z leśnymi jagodami, ogrodowymi truskawkami i tartą czekoladą
Sałatka ze świeżych owoców podana z gałką lodów ananasowo - żurawinowych, listkiem mięty i sosem truskawkowym
Lekki deser z włoskiego serka mascarpone, doprawiony kawowym likierem Kahlua
Słodka beza z musem z białej czekolady i sera mascarpone podana z leśnymi owocami
Lody truskawkowe, waniliowe i ananasowo - żurawinowe podane ze świeżymi owocami, odrobiną bitej śmietany i pistacjami. Całość doprawiona sosem malinowym i syropem z owoców granatu
Lody waniliowe podane w koszyczku brandy snaps zatopione w gorących malinach
Muffina z czekoladowym fondue podana z gałką lodów śmietankowych w cieście filo
(deser jest pieczony przez 15 minut)
Delikatne, kruche ciasto z jabłkami i cynamonem podane z gałką lodów waniliowych
(deser jest pieczony przez 15 minut)
Pudding z nasion chia na mleku kokosowym, podany z purée z mango i sezonowymi owocami
Gałka lodów ananasowo - żurawinowych podana na słodkim arbuzie w kieliszku martini

Children menu
Skontaktuj się z nami
Śniadania hotelowe
Śniadania dla naszych gości serwujemy w naszym patio od 6:30 do 10:30.