Przejdź do głównej treści
Hotel Tumski - Strona główna
recepcja@hoteltumski.pl +48 24 2629060
  • facebook
  • instagram
  • tripadvisor
  • EN
Hotel Tumski - Strona główna
Hotel Tumski - Strona główna
  • Strona główna
  • Impreza Ostatkowa 2025
  • Hotel
    • O Hotelu
    • O Płocku
    • Lokalizacja
    • Galeria
  • Pokoje
    • Nasze pokoje
    • Cennik
  • Oferty i vouchery
  • Restauracja
    • O restauracji
    • Menu
    • Patio
  • Wesela
  • Przyjęcia
  • Biznes
    • Oferta konferencyjna
    • Sale konferencyjne
  • Okolica
  • Kontakt
  • PL
  • EN
  • facebook
  • instagram
  • tripadvisor
image

Menu

Rezerwuj bezpośrednio!
Oferty specjalne

Spróbuj naszych wyśmienitych dań

Kategoria
Menu sezonowe

Menu sezonowe

Szparagowe duo

Białe i zielone szparagi podane z jajem poche, sosem holenderskim, czarnym czosnkiem i chipsami z boczku

38 zł
Sałatka ze szparagami

Mix sałat z szpragami, karmelizowanym kozim serem, jajkiem, pomidorami koktajlowymi i sezonowymi owocami. Całość wykończona sosem jogurtowo - szczypiorkowym.

39 zł
Chłodnik

Chłodnik z naturalnego jogurtu i listków botwinki z ogórkiem, koperkiem i szczypiorkiem, serwowany z jajkiem oraz grillowanym kuczakiem

25 zł
Krem szparagowy

Krem z zielonych szparagów podany z pierożkami gyoza z krewetką oraz pikantną nduja

28 zł
Stek ze schabu

Stek ze schabu z kością podany z jajkiem sadzonym, młodą kapustą i puree ziemniaczanym

58 zł
Stek z antrykotu

Stek z antrykotu na szparagch w szynce parmeńskiej z parmezanem, podany z marchwiowym puree i młodymi warzywami

119 zł
Kataifi elegance

Cytrynowy sernik mascarpone z gorzką czekoladą, pistacjami i chrupiącym ciastem kataifi

36 zł
Przekąski i sałatki

Przekąski i sałatki

Carpaccio wołowe

Carpaccio z polędwicy wołowej doprawione płatkami parmezanu, listkami pikantnej rukoli i toskańską oliwą, udekorowane kaparem jabłkowym

37 zł
Tatar wołowy

Tatar ze świeżo mielonego fileta wołowego doprawiony czarnym pieprzem i modeńską oliwą, podany z siekaną czerwoną cebulą, marynatami i żółtkiem

49 zł
Sałatka Cesar

Rzymska sałata z warzywami, chrupiącym bekonem, tuńczykiem i grillowanym kurczakiem, doprawiona sosem z sardeli

42 zł
Sałatka grecka

Mix sałat i warzyw doprawiony oliwą i octem balsamicznym, podany ze smażonymi wątróbkami kurczaka w stylu gyros

34 zł
Caprese

Pomidory przekładane mozarellą, doprawione świeżą bazylią, podane z chipsem szynki parmeńskiej, orzeszkami pinii i pesto bazyliowym

29 zł
Burrata

Burrata na rukoli i smażonych pomidorach cherry podana z pieczonym avocado, octem balsamicznym i oliwą

38 zł
Śledź na dwa sposoby

Śledź podany w formie tatara i medalionu z dodatkiem świeżego soku z limonki, szalotek i pomidorów concasse, doprawione ogrodowym koprem, podane z salsą meksykańską

33 zł
Carpaccio z buraka

Carpaccio z pieczonego buraka serwowane z kozim serem, figą, orzechami włoskimi oraz sosem miodowo - jogurtowym

34 zł
Łosoś na dwa sposoby

Łosoś z awokado w formie tatara oraz opalany łosoś sous–vide, podane ze świeżym ogórkiem, salsą z mango i papryki oraz solirodem

48 zł
Krewetki w cieście piwnym

Tygrysie krewetki w aksamitnym cieście podane na świeżym ogórku, miodowym melonie, arbuzie julienne z dwoma rodzajami kremu balsamicznego

49 zł
Bruschetta z wątróbką

Mix sałat, bruschetta z wątróbką drobiową podana z konfiturą z czaerwonej cebuli, sosem balsamicznym i musem malinowym

29 zł
Zupy

Zupy

Krem z dyni

Aromatyczny krem z dyni podany z serkiem mascarpone i solą morską, udekorowany suszonymi podgrzybkami i kremem balsamicznym

23 zł
Krem z pomidorów

Toskańska zupa ze świeżych pomidorów doprawiona serkiem mascarpone i aromatem bazylii

23 zł
Rosół

Aromatyczny rosół drobiowy z makaronem, kawałkami kurczaka i kolorowymi warzywami. Na życzenie podany z żółtkiem

23 zł
Czerwony barszcz

Purpurowy barszcz z aromatem antonówek serwowany z ciepłym pasztecikiem lub kołdunami

23 zł
Zupa cebulowa

Delikatna zupa cebulowa oprószona wiórkami parmezanu doprawiona świeżym tymiankiem i winem Chablis, podana z chrupiącymi grzankami z pesto bazyliowym oraz serem Dor blue

23 zł
Makarony

Makarony

Penne quattro formaggi

Makaron penne w kremowym sosie z czterema rodzajami sera doprawiony suszonymi pomidorami i aromatem ogrodowych ziół

38 zł
Bazyliowe tagliatelle

Makaron tagliatelle z pesto alla genovese, szpinakiem, parmezanem, świeżą bazylią podany z kawałkami grillowanego kurczaka, musem z zielonego groszku oraz kroplą kremu balsamicznego

39 zł
Sorbet

Sorbet

Sorbet malinowy lub z mango

Gałka orzeźwiającego sorbetu o smaku mango lub maliny podana na słodkim arbuzie w kieliszku martini, doskonale oczyści kubki smakowe i przygotuje podniebienie do dania głównego

15 zł
Dania główne

Dania główne

Kurczak Pizzayola

Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem i zapieczony pod płaszczykiem płatków mozzarelli, podany na lekkim sosie grzybowym z maślanymi ziemniakami

49 zł
Golonka

Golonka wieprzowa ułożona na purée ziemniaczanym z dodatkiem chrzanu, podana z pierogami z kapustą i grzybami okraszonymi cebulą. Całość wykończona sosem pieprzowym.

57 zł
Medaliony Chardonnaise

Opiekane medaliony z polędwiczek wieprzowych z sosem Chardonnaise podane na grillowanej cukinii z ziemniakami gratin i maślanymi warzywami

57 zł
Polędwiczka „Confit”

Soczyste plastry marynowanej polędwiczki wieprzowej z sosem z zielonego pieprzu ułożone na confit z czerwonej kapusty, podane z purée ziemniaczanym i karmelizowaną gruszką

59 zł
Eskalopki cielęce

Smażone w jajku i parmezanie eskalopki cielęce podane z pomidorowym makaronem i kolorowymi warzywami

69 zł
Kaczka Barbarie

Pierś z kaczki sous vide podana w sosie Jack Daniels z żurawiną, w kompozycji zapiekanych piramidek ziemniaków z dodatkiem trufli i tymianku

75 zł
Stek z polędwicy wołowej

Grillowany stek z polędwicy wołowej podany z sosem na bazie wina Barolo z młodymi grillowanymi ziemniakami lib frytkami, szpinakiem i warzywami. Na indywidualne życzenie zapieczony z kozim serem Bûche de chèvre

119 zł
Łosoś

Filet z łososia ułożony na dzikim ryżu serwowany ze słodkimi owocami gruszki i jabłka w aromacie papryczki pepperoni i orzeszków pinii

79 zł
Halibut

Pieczony halibut podany na soczystym szpinaku z serem Dor blue, smażonym na maśle topinamburem oraz mozarellą zapieczoną w papryce. Całość wykończona kremem balsamicznym.

79 zł
Stek z tuńczyka

Stek z tuńczyka panierowany w ziarnie białego sezamu, podany z purée ziemniaczanym z dodatkiem wasabi, warzywami i sosem sojowym

82 zł
Sandacz

Lekko duszony sandacz w kremowym sosie serowym podany z maślanymi ziemniakami i sezonowymi warzywami

79 zł
Krewetki tygrysie

Smażone w maśle czosnkowym krewetki tygrysie podane z ryżem, szpinakiem i gotowanymi warzywami

79 zł
Dodatkowo

Dodatkowo

Mała sałatka

Kompozycja sałat i świeżych warzyw, doprawiona ziołowym dressingiem

(proponujemy jako formę malej porcji sałatki lub jako dodatek uzupełniający do dania głównego lub makaronu)

19 zł
Frytki

Frytki podawane z ketchupem, sosem majonezowym i dipem bekonowo - pomidorowym

19 zł
Deska serów

Asortyment serów podany z suszonymi owocami, winogronem i ciepłymi bułkami

56 zł
Desery

Desery

Crème Brûlée

Karmelizowany deser doprawiony kroplą koniaku Martell w trzech odsłonach: z leśnymi jagodami, ogrodowymi truskawkami i tartą czekoladą

27 zł
Sałatka owocowa

Sałatka ze świeżych owoców podana z gałką lodów ananasowo - żurawinowych, listkiem mięty i sosem truskawkowym

27 zł
Tiramisu

Lekki deser z włoskiego serka mascarpone, doprawiony kawowym likierem Kahlua

35 zł
Beza

Słodka beza z musem z białej czekolady i sera mascarpone podana z leśnymi owocami

35 zł
Puchar lodów „Owocowa fantazja”

Lody truskawkowe, waniliowe i ananasowo - żurawinowe podane ze świeżymi owocami, odrobiną bitej śmietany i pistacjami. Całość doprawiona sosem malinowym i syropem z owoców granatu

33 zł
Lody z malinami

Lody waniliowe podane w koszyczku brandy snaps zatopione w gorących malinach

33 zł
Czekoladowa muffina

Muffina z czekoladowym fondue podana z gałką lodów śmietankowych w cieście filo

(deser jest pieczony przez 15 minut)

39 zł
Tarta z jabłkami

Delikatne, kruche ciasto z jabłkami i cynamonem podane z gałką lodów waniliowych

(deser jest pieczony przez 15 minut)

35 zł
bezglutenowy | bez laktozy | wegański
Pudding z chia

Pudding z nasion chia na mleku kokosowym, podany z purée z mango i sezonowymi owocami

29 zł
Lody ananasowo – żurawinowe

Gałka lodów ananasowo - żurawinowych podana na słodkim arbuzie w kieliszku martini

15 zł
Children menu

Children menu

Zupa pomidorowa lub rosół z makaronem
19 zł
Stripsy z kurczaka w złocistej panierce, podane z frytkami, ketchupem i surówką z marchewki
36 zł
Puchar lodów Frezja - wybrane dwa smaki lodów z owocami, bitą śmietaną, sosem owocowym i czekoladowym
25 zł

Skontaktuj się z nami

Śniadania hotelowe

Śniadania dla naszych gości serwujemy w naszym patio od 6:30 do 10:30.

Kontakt

+48242629060

Godziny otwarcia

Poniedziałek - Niedziela 12:00 - 23:00
Zobacz także
  • Biznes

  • Restauracja

  • Wesela

  • Przyjęcia

Hotel Tumski
Piekarska 9
09-400 Płock PL
+48242629060 recepcja@hoteltumski.pl
WSKAZÓWKI DOJAZDU
Obserwuj nas
  • facebook
  • instagram
  • tripadvisor
Polityka prywatności
  • Kontakt
Powered by

Aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie, Serwis wykorzystuje pliki cookies zapisywane w pamięci przeglądarki. Szczegółowe informacje na temat celu ich używania, w tym przetwarzania danych dotyczących aktywności użytkownika oraz personalizacji reklam, oraz możliwość zmian ustawień plików cookies, znajdują się w Polityce prywatności. Klikając AKCEPTUJĘ WSZYSTKIE, wyrażasz zgodę na korzystanie z technologii takich jak cookies i na przetwarzanie przez HORES Dzwonek, Mencfel i Pyrkowski, ul. Piekarska 9, 09-400, Płock Twoich danych osobowych zbieranych w Internecie, takich jak adresy IP i identyfikatory plików cookie, w celach analitycznych i marketingowych (w tym do zautomatyzowanego dopasowania reklam do Twoich zainteresowań, mierzenia ich skuteczności oraz przetwarzania danych użytkownika dla celów analitycznych). Zmiany ustawień plików cookies oraz szczegółowe preferencje dotyczące zgód możesz dokonać w .

Zarządzaj ustawieniami dotyczącymi prywatności

Pliki cookies niezbędne do działania usług dostępnych na stronie internetowej, umożliwiające przeglądanie ofert lub dokonywanie rezerwacji, wspierające mechanizmy bezpieczeństwa, m.in.: uwierzytelnianie użytkowników i wykrywanie nadużyć. Te pliki są wymagane do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej. Nie wymagają Twojej zgody.

Pliki cookies umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania przez użytkownika ze strony internetowej w celu optymalizacji jej funkcjonowania oraz dostosowania do oczekiwań użytkownika. Wyrażając zgodę na te pliki cookies, zgadzasz się na przetwarzanie danych dotyczących Twojej aktywności na stronie w celach analitycznych.

Pliki cookies umożliwiające wyświetlanie użytkownikowi treści marketingowych dostosowanych do jego preferencji oraz kierowanie do niego powiadomień o ofertach marketingowych odpowiadających jego zainteresowaniom, obejmujących informacje dotyczące aktywności użytkownika, produktów i usług administratora strony i podmiotów trzecich. Zgoda na te pliki cookies oznacza, że Twoje dane mogą być używane do personalizacji reklam oraz analizy skuteczności naszych kampanii reklamowych.

Twoje preferencje nie zostały jeszcze zapisane